Συνέντευξη με τον συγγραφέα Στυλιανό Παπαδά

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

  Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας Στυλιανός Παπαδάς. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο ''Κόκκινα Μάτια''. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.

                                                                  Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;

Σ.Π. Από μικρός ένιωθα ένα θαυμασμό για τους συγγραφείς και το έργο τους. Μία μέρα έγραψα μια τρομακτική ιστορία σε μία σελίδα στο facebook και όταν είδα ότι άρεσε στο κοινό αποφάσισα να ασχοληθώ με την συγγραφή. Έπειτα γνώρισα τον εκδοτικό οίκο Συμπαντικές Διαδρομές και άρχισα να συμμετέχω σε ανθολογίες και σειρές βιβλίων. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το νέο σας μυθιστόρημα με τίτλο ‘’Κόκκινα Μάτια’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτό;

Σ.Π. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευχή. Το «Κόκκινα Μάτια» είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο μου και έχει να κάνει με μία συνηθισμένη παρέα εφήβων με συνηθισμένα προβλήματα και ασχολίες. Οι ζωές τους όμως θα πάρουν μία θανάσιμη τροπή όταν στην παρέα τους θα ενταχθεί ένα μυστήριο κορίτσι με κόκκινα μάτια.  

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας;

Σ.Π. Συχνά εμπνέομαι από ιστορίες και εικόνες. Η εικόνα μιας παραλίας με ένα βράχο με βοήθησε να γράψω την αρχή αυτής της ιστορίας και σιγά σιγά ήρθε και η συνέχεια. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Σ.Π. Αν θυμάμαι καλά,πρέπει να ήταν δύο μήνες και λίγο ακόμα για τον επανέλεγχο. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες/στριες από την ανάγνωση του βιβλίου σας;

Σ.Π. Αυτό που θα ήθελα περισσότερο είναι οι αναγνώστες/στριες να απολαύσουν την ιστορία και να ξεχαστούν για λίγο από τα προβλήματά τους. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Γιατί πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

Σ.Π. Σίγουρα πρέπει να διαβάζουμε για την μετάδοση των γνώσεων και των εμπειριών αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να διαβάζουμε βιβλία και για να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα όποτε το έχουμε ανάγκη. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι,μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; Σε ποιο λογοτεχνικό είδος θα ανήκει;

Σ.Π. Η έμπνευση είναι κάτι που μου έρχεται ξαφνικά και μερικές φορές μπορεί να αργήσει. Όχι δεν έχω αρχίσει να γράφω ακόμα κάτι καινούριο αλλά ελπίζω να ξεκινήσω σύντομα. Δεν ξέρω σε ποιο λογοτεχνικό είδος θα ανήκει,καθώς ακόμα πειραματίζομαι με διάφορα είδη. 

EΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστης,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Σ.Π. Διαβάζω βιβλία φαντασίας και τρόμου αλλά στον ίδιο βαθμό διαβάζω και αστυνομικά βιβλία. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Τέλος,πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στην χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;

Σ.Π. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά,αλλά ως αναγνώστης έχω συχνά την περιέργεια να δω τι έχει γράψει ένας νέος συγγραφέας. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon

Διαβάστε την κριτική μου για το βιβλίο εδώ:




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Το Σπασμένο Φυλαχτό