Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.18: Ιστορίες in trance

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

  Σας έχει τύχει να ακούσετε τον τίτλο ενός βιβλίου καί να σας θυμίσει ίσως κάποιον τίτλο τραγουδιού,ή,έστω την μελωδία του; Ε,λοιπόν,να που συνέβη σε μένα για πρώτη φορά! Ακούγοντας τον τίτλο του βιβλίου της συγγραφέως Ελένης Μαυροπούλου ''Ιστορίες in trance" (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής),αμέσως στάθηκα στην φράση ''in trance'',κι ενώ δεν είμαι εξοικειωμένη με ξένα ακούσματα,αυτόματα με παρέπεμψε στο ομώνυμο τραγούδι του συγκροτήματος Scorpions με τίτλο ''In Trance". Ένα πολύ ωραίο τραγούδι που θα σας πρότεινα να βάλετε να το ακούσετε,αν δεν το γνωρίζετε. 

  Κι αφού είχα ξεκαθαρίσει όλα αυτά στο νου μου,έπρεπε να απαντήσω στην ερώτηση το κατά πόσο η μουσική καί ένα είδος,που εκπροσωπεί αυτήν,θα μπορούσε να σχετίζεται με την υπόθεση του βιβλίου. Την απάντηση την λαμβάνουμε όλοι κι όλες από την ίδια την συγγραφέα που θα πει πως: ''Ξαναδιαβάζοντας τα ημερολόγιά μου, μου γεννήθηκε η ιδέα του βιβλίου. Μέσα από την προσωπική μου ιστορία, έβγαινε ξεκάθαρα η ιστορία του μουσικού κινήματος της trance μουσικής στη Θεσσαλονίκη, από το 1994 μέχρι και το 1997.".

Περιγραφή:
Πώς ξεκίνησε, πώς οργανώθηκαν οι ομάδες διεξαγωγής των πάρτι, πώς επηρεάστηκε ολόκληρη η πόλη από αυτό το κίνημα, τι ακριβώς συνέβη τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Τα πρόσωπα, οι χώροι, τα πάρτι, η ομορφιά, η αγνότητα, η αγάπη που βιώθηκε από όλους μας εκείνη την εποχή, μέσω της γνωριμίας μας, με αφορμή τη λατρεία για την Trance μουσική. Τι δεν πήγε καλά και το τέλος της πρώτης χρυσής περιόδου του κινήματος, στη Θεσσαλονίκη, ήταν άσχημο… Η αγάπη ήταν η κινητήρια δύναμη για όλα όσα συνέβησαν και περιγράφονται σ’ αυτό το βιβλίο. Το τι μεσολάβησε και με τον καιρό σβήστηκε και ξεχάστηκε; Αυτό το συναίσθημα θα αποκαλυφθεί σιγά σιγά στις σελίδες του.

   Όλοι κι όλες έχουμε αγαπημένα τραγούδια καί ερμηνευτές/τριες. Μην σας πω πως σε όλες τις φάσεις της ζωής μας έχουμε συνδέσει συναισθήματα,μνήμες,πρόσωπα καί εμπειρίες με εκείνα. Κι άλλες τόσες έχουμε βρεθεί να υποστηρίζουμε φανατικά διάφορα μουσικά ρεύματα που έπαιξαν καίριο ρόλο τόσο στην εξέλιξη της μουσικής,όσο καί στον τρόπο ζωής,ντυσίματος,βαψίματος ακόμη καί χτενίσματος των μαλλιών μας. Η συγγραφέας,λοιπόν,συγκεντρώνει βιογραφικά της στοιχεία που σχετίζονται με το κίνημα της Trance μουσικής καί μας τα παρουσιάζει μέσα από το εν λόγω βιβλίο. Μικρές ιστορίες ειπωμένες με λόγο οικείο που αναπολεί χάρη στα περιεκτικά κεφάλαια που μας φανερώνουν όλα όσα πρέπει να ειπωθούν,δίχως να μας κουράζουν. Ένα βιβλίο γεμάτο μουσική που διαβάζεται άκοπα κι ευχάριστα. 
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ

  



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Το Σπασμένο Φυλαχτό