Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.29: Ξιπασμένες νοικοκυρές

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ξιπασμένες νοικοκυρές

Συγγραφέας: Έφη Καραμπά

  Μία δροσερή,ανάλαφρη καί άκρως χιουμοριστική πρόταση βιβλίου,για το καλοκαίρι καί όχι μόνο,είναι το βιβλίο της συγγραφέως Έφης Καραμπά,με τίτλο ''Ξιπασμένες νοικοκυρές",που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής. Πρόκειται για μία συλλογή 50 αυτοτελών,μικρών ιστοριών που μας χαρίζουν άπλετο γέλιο καί στιγμές χαλάρωσης,σε μία εποχή όπου όλοι κι όλες χρειαζόμαστε μία ανάπαυλα από τις έννοιες καί τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ένα βιβλίο που μας δίνει την δυνατότητα είτε να το διαβάσουμε όλο μαζί,ή,τμηματικά. Ένα βιβλίο που διαβάζεται σε διάφορες ώρες καί εποχές. Ένα βιβλίο που λειτουργεί σαν άλλο αγχολυτικό,το οποίο μας ψυχαγωγεί καί μας βοηθά να προβληματιστούμε καί να βρούμε την χαμένη μας αισιοδοξία.

Περιγραφή: 
Μια συλλογή από ξεκαρδιστικές –και όχι μόνο– ιστορίες ‘τσέπης’, αρκετές από τις οποίες έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί για σύντομο χρονικό διάστημα στη σελίδα στο Facebook με το όνομα ‘Ξιπασμένες Νοικοκυρές’. Οι ιστορίες έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από χιλιάδες ακόλουθους, οι οποίοι γελούν με την καρδιά τους, συχνά συγκινούνται και τελικά ταυτίζονται με τους ήρωες, που είναι κάθε ηλικίας και ιδιοσυγκρασίας. Η νοικοκυρά με τις καθημερινές ιστορίες τρέλας, το ξεμυαλισμένο Ριτάκι, οι τρελο-γιαγιάδες, η σοφή θεία Νίτσα, το ρέμπελο γατί και τόσοι άλλοι.

Θετικά στοιχεία:
- Απλός καί κατανοητός λόγος συγγραφέως
- Μπόλικη δόση αβίαστου κι ευφυούς χιούμορ
- Ιστορίες καθημερινές καί οικεία πρόσωπα
- Γεμάτο λεξιλόγιο
- Περιεκτικές ιστορίες από άποψη δομής

   Εν ολίγοις,μιλάμε για ένα εύθυμο καί καλογραμμένο βιβλίο που μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. Άλλωστε,τί ζητάμε από τα βιβλία; Να μας κάνουν να περνάμε καλά. Κι αυτό εδώ το πετυχαίνει. Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙ ΔΕΚΑ