AZTEC Η τελευταία πανδημία

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

  Φοβάμαι πως θα αρχίσω να γίνομαι γραφική σχετικά με το πως η πανδημία έγινε πηγή έμπνευσης για ήδη καταξιωμένους συγγραφείς,αλλά καί για άλλους/ες που επελεξαν να κάνουν το πρώτο τους συγγραφικό βήμα. Δεν ξέρω για εσάς,μα για μένα πλέον ένας καλός λόγος για να πειστώ να διαβάσω ένα βιβλίο που σχετίζεται με αυτό το θέμα είναι ο συγγραφέας που το υπογράφει. Θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως τι εννοώ,για να μην υπάρξουν τυχόν παρεξηγήσεις. Έχοντας διαβάσει προηγούμενο έργο κάποιου/ας συγγραφέα/εως καί ούσα εξοικειωμένη με την πένα του/της,με ιντριγκάρει ως σκέψη το πως μπορεί να αναπτύξει την πανδημία ως θέμα μέσα σε νέο του/της βιβλίο. Ειδικά,αν έχω μείνει ικανοποιημένη,θα υπάρχει εξ αρχής μία θετική διάθεση στο να διαβάσω το βιβλίο καί να μην περάσει από το νου μου η σκέψη πως πιθανότατα θα βρω πάλι μία από τα ήδη πολυειπωμένα. 
   Σχεδόν απ'αρχής χρόνου η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με μικρότερα,ή,μεγαλύτερα δεινά που είτε επηρεάζουν μία συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού καί χωρών,είτε όλους κι όλες σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν χρειάστηκε η εμφάνιση της παρούσας πανδημίας για να μας το θυμίσει καί επιβεβαιώσει,αλλά να που η ζωή είναι απρόβλεπτη καί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αποδεχόμενος,λοιπόν,ο συγγραφέας Βασίλης Κυριλλίδης το κάλεσμα από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές μας προσφέρει το νέο του μυθιστόρημα φαντασίας,με τίτλο ''AZTEC Η τελευταία πανδημία" που κυκλοφόρησε προ ολίγων μηνών καί εύλογα αντιλαμβανόμαστε από τον τίτλο του,το που θα μας οδηγήσει μέσα από αυτό το αναγνωστικό ταξίδι. Ένας συγγραφέας που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στον χώρο της εγχώριας λογοτεχνίας καί του οποίου η πένα μου είναι γνώριμη καί με έχει,κατά το παρελθόν,ψυχαγωγήσει. Άραγε,θα συνέβαινε το ίδιο καί στο παρόν έργο;
   "2027. Ένας Ελβετός αρχαιολόγος αναζητά τα ίχνη μιας ξεχασμένης φυλής των Αζτέκων. Ένας Μεξικανός μαφιόζος αποφασίζει να αξιοποιήσει επιχειρηματικά μια έρημη ακτή της χώρας του. Μια  Σκωτσέζα αντίφα, και μια Ιρλανδέζα ειρηνίστρια, συμμετέχουν σ’ ένα διεθνές φεστιβάλ διαλογισμού, σε μια πρώην έρημη ακτή του Μεξικού. Μια σειρά απίθανων συμπτώσεων ενεργοποιούν και διασπείρουν τον AZTEC, έναν τρομερό ιό, απέναντι στον οποίο η ανθρωπότητα θα δώσει την ύστατη μάχη της επιβίωσης." (Περίληψη οπισθοφύλλου) 
   Θετικά στοιχεία του βιβλίου: 
- Ατόφιος,καθαρός λόγος του συγγραφέα
- Αρκετή δόση φαντασίας που έρχεται να συνδυαστεί άψογα με την πραγματικότητα
- Η οπτική της πανδημίας μέσα από το πλαίσιο της φαντασίας
- Η αντίθεση,σε όλους τους τομείς,ανάμεσα στα πρόσωπα που θα συναντήσουμε μέσα στο κείμενο 
   Ένα ιδιαίτερο κι ενδιαφέρον βιβλίο που το διάβασα άκοπα καί σας προτρέπω να αναζητήσετε κι εσείς με την σειρά σας,ειδικά αν δεν έχετε διαβάσει κάποιο άλλο με παρόμοια θεματολογία.
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΣΕΙΡΑ: ΜΥΘΩΔΙΑ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ο σύμβουλος του βασιλιά

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

Κεφάλαιο: Ghost writer, ή, αλλιώς συγγραφέας-φάντασμα...

Συνέντευξη με τον συγγραφέα Πάνο Νέζο