Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΙΟΡΔΑΝΑ (ΔΑΝΑΗ) ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Οι δημιουργοί συστήνονται...κι ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Γράφει η Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Από μικρή, ο κόσμος των βιβλίων με μάγευε. Χανόμουν στις σελίδες τους, ταξίδευα σε μακρινούς τόπους, ζούσα συγκλονιστικές περιπέτειες. Η αγάπη μου για τις ιστορίες με ώθησε να ασχοληθώ με τη γραφή, με στόχο να δημιουργήσω ιστορίες που θα μαγέψουν και θα εμπνεύσουν άλλα παιδιά.

Κάθε βιβλίο φέρνει μαζί του μοναδικές προκλήσεις και συγκινήσεις. Η χαρά της ολοκλήρωσης μιας ιστορίας και η μοιρασιά της με τους αναγνώστες, ανταμοίβει κάθε προσπάθεια.

Στο τελευταίο μου βιβλίο, το οποίο δημιουργήθηκε παρέα με τον συνάδελφο και φίλο Στάθη Ξαφάκο,
''Περπατώ ξανά'', αφηγούμαστε την ιστορία μιας μικρής ακρίδας της Αριάδνης, η οποία χάνει το ένα πόδι της σε ένα ατύχημα. Η Αριάδνη, γεμάτη θάρρος και αισιοδοξία, θα βρει τη δύναμη να σηκωθεί και να συνεχίσει. Μέσα από την περιπέτειά της, οι μικροί αναγνώστες θα μάθουν για την ανθεκτικότητα, τη φιλία και την ελπίδα. Να επισημάνω ότι ο εικονογράφος του βιβλίου, Αναστάσιος Ζέρβας, αποτύπωσε με αριστοτεχνικό τρόπο όσα περιγράφουμε στο κείμενο. Τον ευχαριστώ που δίνει μορφή στις λέξεις μας!

Η συγγραφή για μένα είναι μια διαρκής ανακάλυψη. Μαθαίνω συνεχώς, εξελίσσομαι, πειραματίζομαι. Πιστεύω ότι τα παιδικά βιβλία έχουν τη δύναμη να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα και την κοσμοθεωρία των παιδιών. Στόχος μου είναι να δημιουργώ ιστορίες που θα αγγίξουν παιδιά όλων των ηλικιών και προελεύσεων, ιστορίες που θα τους μείνουν και θα τους κάνουν να σκεφτούν.

Θεωρώ ότι τα βιβλία μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Μπορούν να μας μάθουν νέα πράγματα, να μας ανοίξουν τους ορίζοντές μας, να μας εμπνεύσουν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Σας προσκαλώ να βυθιστείτε στον κόσμο των βιβλίων και να ανακαλύψετε τη μαγεία τους!

Το βιβλίο ''Περπατώ ξανά" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.


Την ευχαριστώ πολύ!!!

Με εκτίμηση,

Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon

Διαβάστε την κριτική μου για το βιβλίο εδώ: https://vivliovamon.blogspot.com/2024/04/blog-post_47.html







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο όχι καί τόσο αγγελικά πλασμένος χώρος του βιβλίου...

Το δάσος της αγάπης

Ο Συλλέκτης των ευχών

Θέλω να γυρίσω σπίτι μου

Αυτοί που μένουν