Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα/ποιητή Θανάση Μοσχοφίλερο (μέρος 2ο)


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/ΠΟΙΗΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟΣ

Οι δημιουργοί συστήνονται...κι ας γνωρίσουμε τoν συγγραφέα/ποιητή Θανάση Μοσχοφίλερο (μέρος 2ο)

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

Δεύτερη φορά φιλοξενούμενος στην στήλη ''Οι δημιουργοί συστήνονται...'' ο συγγραφέας/ποιητής Θανάσης Μοσχοφίλερος που ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί μερικές ακόμα σκέψεις με το αναγνωστικό κοινό. Να δούμε τι έχει να μας πει...

Στην πένα ο συγγραφέας/ποιητής Θανάσης Μοσχοφίλερος 

Εδώ και 4 χρόνια έγραφα τις «40 σκέψεις».
Περισσότερο θεατής ήμουν όλο αυτό τον καιρό, μέσα σε μπερδεμένες καθημερινότητες, ενδοοικογενειακές διαταραχές και υποσυνείδητα λεγόμενα.Το ξακουστό θέατρο του παραλόγου αν γνωρίζεις. Πρωταγωνιστής υπήρξα πολλές φορές, αλλά δε το θέλω πια στη ζωή μου.
Και θα αναρωτηθείς τι εννοώ.

Πολύ απλά, έγραψα ένα βιβλιο που δεν είναι ούτε αυτοβοήθειας, ούτε υποκρισίας. Δηλαδή, δεν λέω σε κανέναν να φορέσει ένα χαμόγελο στα χείλη του και να βγει έξω να περπατήσει για να δείξει ότι είναι καλά. Λέω, με μεγάλη απλότητα θαρρώ, το ποσό εύκολο είναι να βγει ο κάθε άνθρωπος μέσα από μια κατάθλιψη, μπέρδεμα, και οτιδήποτε μας προκαλεί θλίψη. Είναι στο κάτω κάτω αυτό που ζητάω καθημερινά γύρω μου από τους ανθρώπους. Να είμαστε πιο απλοί και ήρεμοι. Δεν χρειάζεται η ψυχή παραπάνω βάρος, ούτε παραπάνω ενοχή. Και επειδή δεν τα σηκώνει όλα αυτά, η αντίδρασή μας είναι να γινόμαστε τοξικοί πρώτα με εμάς και μετά με τους γύρω μας. 

Θα ήθελα ο κόσμος ή καλύτερα οι άνθρωποι να βρούνε τη γαλήνη τους και να ξεκινήσουν να δημιουργούν όνειρα πάλι. Γιατί έχουν ξεχάσει να ονειρεύονται και να ζούνε. Και δεν είναι ψέμα. Θα ήθελα να χαμογελάνε πιο συχνά και όχι να γελάνε απλά. Έχω μάθει ότι το μόνο πράγμα, που χαμογελάει πραγματικά πάνω μας, είναι η ψυχή. Θα ήθελα, αντί να κοιτάνε απλά, να μπορούν να βλέπουν καθαρά. Γενικά κάποιος μπορεί να πει ότι ζητάω πολλά. Αλλά θα απαντήσω και εδώ γραπτά, πως κάποτε δεν σας τα έλεγε κανείς, βγαίνανε από μόνα τους. Τώρα πλέον έχουμε ξεχάσει να ζούμε. 

Επιλέγω να υπενθυμίζω στους ανθρώπους να οραματίζονται και να μη φοβούνται. Το έκανα με το πρώτο βιβλιο, θα το κάνω και στο δεύτερο. Το κάνω στην καθημερινότητα. Επιλέγω να βοηθάω ακόμα και εκεί που δεν μου το ζητάνε. Επιλέγω τα χρήματα από τις «40 σκέψεις» να γυρίσουν πίσω σε αυτούς που τα έχουν παραπάνω ανάγκη από εμένα. Και επιλέγω να ζω. Γι’ αυτό με φωνάζουν τρελό. Ας μη φοβόμαστε τη ζωή. Δε θα έχουμε πολλές ευκαιρίες σε αυτή. Έχουμε μόνο μια. Όποτε ας το κάνουμε καλά. 
Καλά ταξίδια σε όλους.

Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο ''40 Σκέψεις". 


Τον ευχαριστώ πολύ!!!

Με εκτίμηση,

Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Φλόγες στα Κύματα

Ο σύμβουλος του βασιλιά

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Μαρία Κέιτζ