Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γρηγόρη Κονταξή


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ

Οι δημιουργοί συστήνονται...κι ας γνωρίσουμε τoν συγγραφέα Γρηγόρη Κονταξή

Γράφει ο Γρηγόρης Κονταξής

Ονομάζομαι Κονταξής Γρηγόρης και ήρθα σε επαφή με τη συγγραφή όταν ήμουν περίπου 25 χρονών. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα αρχίσει να γράφω από μικρή ηλικία. Ωστόσο, διάβαζα αρκετές ιστορίες φαντασίας, ενώ έβλεπα και πάρα πολλές ταινίες. Παρόλα αυτά, δεν είχα επιχειρήσει ποτέ να γράψω ο ίδιος. Μια βροχερή μέρα στη Βιέννη αποφάσισα να γράψω μια μικρή ιστορία σε μια μεσαιωνική κοινωνία που εξελίχθηκε σε μια πενταλογία φαντασίας. 

Η ιστορία μου αποτελείται από ένα φανταστικό κόσμο με εκατοντάδες χαρακτήρες που ο καθένας έχει το δικό του ταξίδι και τις δικές του επιδιώξεις. Θεωρώ πως η ιστορία μου έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με το κλασσικό φάντασυ. Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα βιβλία φαντασίας έχουν ως κεντρικό σενάριο μια μάχη των ανθρώπων ανάμεσα σε κάποιο κακό πλάσμα ή δύναμη. Στη δική μου ιστορία δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως στην πραγματική ιστορία έχουμε δει αρκετά γεγονότα που δείχνουν πως οι άνθρωποι είναι ικανοί για πολύ κακά πράγματα. Αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να περάσω και στην ιστορία μου – ότι δηλαδή, οι άνθρωποι είναι ικανοί για τα πάντα και δεν υπάρχουν κακά πλάσματα ή δυνάμεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν, αλλά το ίδιο τους το είδος. Αυτό είναι και ένα διαφορετικό στοιχείο του βιβλίου μου που θεωρώ πως δεν υπάρχει συχνά σε άλλα βιβλία αυτού του είδους. Ακόμα, η ιστορία ασχολείται με αρκετά διαφορετικά πράγματα – προσπαθώ να μιλήσω για έννοιες όπως η αφοσίωση, η ηγετικότητα, η αγάπη και ο ρατσισμός.

 ''Η Επιστροφή των Ιπποτών'' είναι το πρώτο βιβλίο μου και το πρώτο μέρος της σειράς ''Ο Χορός του Φωτός''. Κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Οσελότος και βρίσκεται σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία όπως ο Ιανός, Η Πολιτεία και Η Πρωτοπορία. Το βιβλίο σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα Αγγλικά στην Αγγλία, την Αμερική και τον Καναδά, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί και το δεύτερο μέρος της σειράς. Εύχομαι η σειρά, ''Ο Χορός του Φωτός'', να ταξιδέψει όλους τους λάτρεις της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το βιβλίο ''Η Επιστροφή των Ιπποτών'' κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.


Τον ευχαριστώ πολύ!!!

Με εκτίμηση,

Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Φλόγες στα Κύματα

Ο σύμβουλος του βασιλιά

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Μαρία Κέιτζ