4 βιβλία ''Αυτοβελτίωσης'' & ''Ευ ζην'' από τις εκδόσεις Ιβίσκος που αξίζει να διαβάσετε!

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

  Το φετινό καλοκαίρι αποφάσισα,για έναν ολόκληρο μήνα,να αποστασιοποιηθώ από πρόσωπα καί καταστάσεις που μπορεί να με επηρεάζουν αρνητικά,ακόμη καί απ΄τα βιβλία που τόσο πολύ αγαπώ. Αυτή η περίοδος πέρασε άκοπα κι ευχάριστα,με αποτέλεσμα να αποκτήσω μία καλύτερη σχέση με τον εαυτό μου,να επαναπροσδιορίσω τα ''θέλω'' μου,να θέσω νέους στόχους,μα πάνω απ'όλα να νιώσω την πολυπόθητη ψυχική ηρεμία. Άν καί πολλές φορές το προσπαθώ,δυστυχώς,κάτι με εμποδίζει. Όχι,δεν είναι ακατόρθωτο,μα χρειάζεται θέληση,δύναμη καί γιατί όχι,βοήθεια από κάποιον άλλον άνθρωπο. Συνειδητοποίησα,λοιπόν,το πως η ψυχική υγεία επηρεάζει άμεσα καί την νοητική,μα καί την σωματική μας υγεία. 

  Μπαίνοντας ο Σεπτέμβρης δυναμικά,χρειαζόμουν να διαβάσω βιβλία που θα με βοηθούσαν να πάω ένα βήμα παραπέρα καί να κρατήσω όλα αυτά που ήδη είχα ''κατακτήσει'' καί την νέα σεζόν που ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Για καλή μου τύχη,είχα λάβει 4 διαφορετικά καί πρωτοποριακά,για το είδος της αυτοβελτίωσης καί του ευ ζην,βιβλία από τις εκδόσεις Ιβίσκος,οπότε ήξερα πως θα πορευθώ. Αποφάσισα δε,να τα συγκεντρώσω καί να σας τα παρουσιάσω όλα μαζί μέσα από ένα μικρό αφιέρωμα.

   Από τον τρόπο που οι αποτυχίες μπορεί να μας κινητοποιήσουν καί να φέρουν ένα θετικό πρόσημο στην ζωή μας,στο να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας καί να είμαστε η καλύτερη εκδοχή σε όποια ηλικία ορόσημο κι αν βρισκόμαστε,έως την αξία της ψυχανάλυσης καί των λοιπών θετικών αυτής καί εντέλει την αναζήτηση του νοήματος της ζωής μας,η ποικιλία των παρόντων βιβλίων πιστεύω πως θα καλύψει ξεχωριστά τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός καί της καθεμίας εκεί εξω,προσφέροντάς μας χρήσιμες καί υλοποιήσιμες συμβουλές. 

Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά:


Οι Τρεις Αποτυχίες

Συγγραφέας: Νίκος Γιαννακόπουλος

Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας, είναι μέρος της! Μάθε τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την κάθε σου αποτυχία και αγκάλιασέ το, γιατί αυτό είναι τελικά που θα σε οδηγήσει την κορυφή!

Περιγραφή:

Μπορεί να βγει κάτι καλό, μέσα από μία αποτυχία;
Βέβαια και μπορεί. Πόσο μάλλον από τρεις!

Και δεν εννοώ να επιζητάμε αποτυχίες και απορρίψεις. Εάν, όμως, κάποιος σου πει «όχι», σημαίνει ότι προσπαθείς να κάνεις κάτι διαφορετικό στη ζωή σου.

Αυτό που χρειάζεται να σε ανησυχήσει είναι εάν έχεις πολύ καιρό να δεχθείς μια απόρριψη, να αποτύχεις σε κάτι. Είναι ένα δείγμα ότι δεν προσπαθείς να εξελιχθείς και παίζεις εκ του ασφαλούς.

Μέσα από τις Τρεις Αποτυχίες, θα ανακαλύψεις:

Τον τρόπο για να επικοινωνείς πιο ποιοτικά και πιο αποτελεσματικά τόσο με τους άλλους, όσο και με τον ίδιο σου τον εαυτό.
Τις τεχνικές για να ακούς πραγματικά τους συνομιλητές σου, αλλά και να διεκδικείς αυτά που επιθυμείς.
Τις ενέργειες για να εκφράζεις τα συναισθήματά σου με τον καλύτερο τρόπο και να καταπολεμάς το άγχος και την αναβλητικότητα.
Τις γνώσεις για να καταλαβαίνεις πότε ο συνομιλητής σου λέει ψέματα, εάν έχει χάσει το ενδιαφέρον του ή υπάρχει ερωτική διάθεση.
Το σχέδιο για να αποκτήσεις υγιείς συνήθειες και να πετυχαίνεις στόχους, που μέχρι τώρα φάνταζαν ανυπέρβλητοι.
Τις δεξιότητες για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και την αυτοεκτίμησή σου.
Τη νοοτροπία για να αξιοποιήσεις τη δυναμική σου και να ζήσεις ελεύθερα και παραγωγικά.
Τέλος, να θυμάσαι:

Όταν σκέφτεσαι κάτι έντονα και δεν μπορείς να το βγάλεις από το μυαλό σου, αξίζει να πάρεις το ρίσκο. Όσες φορές και να το δοκίμασες μέχρι τώρα. Όσες φορές και να απέτυχες. Αξίζει να προσπαθήσεις.

Έστω για μια τελευταία φορά.


Γ@Μ@ΤΗ ΣΤΑ 40

Συγγραφέας:Tova Leigh

Περιγραφή:

Για κάθε γυναίκα που έχει αισθανθεί κάποτε παγιδευμένη· μια αστεία, ωμή και εμψυχωτική ιστορία για την κρίση μέσης ηλικίας.

Δημιουργός, μητέρα, ερωμένη και φαινόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Τόβα Λι διερευνά τι στον διάβολο υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε όταν βρεθείτε να ζείτε μια ζωή για την οποία δεν θυμάστε να είχατε προσυπογράψει.

«Δεν ήθελα να “ντύνομαι σαν μαμά“, να οδηγώ “μαμαδίστικο αυτοκίνητο”, να έχω “μαμαδίστικο κούρεμα” ή να είμαι η μαμά της έτσι και της αλλιώς σε καποιανής το τηλέφωνο. Κι ένιωθα ολομόναχη!

Είχα φίλες· άλλες γυναίκες, άλλες μητέρες· όμως για κάποιον λόγο δεν είχα κανέναν να μιλήσω για οτιδήποτε απ’ όλα αυτά. Όπου κι αν κοίταζα, έβλεπα γυναίκες που φαίνονταν να βιώνουν ευτυχισμένες το όνειρο της ζωής στα προάστια: δύο παιδιά κι ένα ακατάστατο μίνι-βαν, διακοπές μία φορά τον χρόνο, πάρτι με δείπνο και γιόγκα κάθε Τρίτη πρωί για “προσωπικό χρόνο“. Ήθελα να ξεράσω πάνω σ’ όλα αυτά.

Η αλήθεια είναι ότι όταν κοιταζόμουν στον καθρέφτη, δεν είχα ιδέα πλέον ποια ήμουν. Αυτό που έβλεπα ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, μια ξεφτισμένη εκδοχή μου, αυτής που ήμουν προτού κάνω παιδιά και προτού χάσω τελείως τον εαυτό μου.

Πανικοβλήθηκα, σκεπτόμενη ότι πλησιάζω σιγά-σιγά τη μέση ηλικία και την εμμη­νόπαυση, κι αναρωτήθηκα πόσα χρόνια ακόμη μου έχουν απομείνει να είμαι “αξιογάμητη”, προτού αρχίσουν τα πάντα να παίρνουν τον κατήφορο».

Στο πρώτο της βιβλίο, η Τόβα παίρνει τους αναγνώστες μαζί της στο ταξίδι της για να ανακαλύψει εκ νέου ποια είναι μετά τη μητρότητα και πέρα από τους κανόνες που η κοινωνία επιβάλλει στις γυναίκες, ενώ τις ενθαρρύνει να απελευθερωθούν και απλώς να είναι ο εαυτός τους.

«Όταν βρίσκεις την αυθεντικότητα, είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω. Είναι σαν να ανοίγεις μια πόρτα στην αλήθεια και να αρχίζεις να αναπνέεις έναν και­νούριο τύπο αέρα. Αυτή η ανακάλυψη με ώθησε να γράψω. Είναι ο τρόπος μου να πω ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ»


10 Ζωές στο Φως της Ψυχανάλυσης

Συγγραφέας: Gabriel Rolon

Περιγραφή: 

Το «Δέκα Ζωές στο Φως της Ψυχανάλυσης» είναι το πρώτο βιβλίο του Γκαμπριέλ Ρολόν, το οποίο και τον καθιέρωσε στην καρδιά των αναγνωστών ως έναν από τους κορυφαίους συγγραφείς στον τομέα του, καθώς καταφέρνει με τρόπο μοναδικό και ανθρώπινο να κάνει προσιτή και κατανοητή την ψυχανάλυση σε όλους.

Δέκα αληθινές «ιστορίες ζωής» ξετυλίγονται με τρόπο αριστοτεχνικό, διαβαίνοντας μέσα από την αγάπη, τη μοναξιά, τη ζήλια, την απιστία, το πένθος, τη σεξουαλικότητα, την ενοχή. Ιστορίες συνηθισμένων ανθρώπων με τους οποίους ο καθένας μας αναπόφευκτα ταυτίζεται και που η καθεμιά τους αφηγείται κάτι πολύτιμα θεραπευτικό για τον ίδιο μας τον εαυτό.

«Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο γραμμένο αποκλειστικά για ψυχολόγους, αλλά για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον πόνο και τη δυνατότητα να τον ξεπεράσουν. Έχω δει τους πρωταγωνιστές του να γίνονται κομμάτια, να γελάνε, να κλαίνε, να απογοητεύονται και να θυμώνουν στο γραφείο μου. Συνεδρίες στις οποίες ψυχαναλυτής και ασθενής καταλήγουν σε μια συμφωνία να βαδίσουν μαζί το μονοπάτι που οδηγεί στην αλήθεια ως το μόνο μέσο για να ξεκλειδώσουν τον πόνο…» γράφει ο δόκτωρ Γκαμπριέλ Ρολόν.


Το Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής

Συγγραφέας: Φλαμούρης Δημήτρης

Σε έχουν μάθει ότι για να είσαι ευτυχισμένος χρειάζεται να πληροίς κάποιες προϋποθέσεις:
Να έχεις στόχους, να ξέρεις τι θέλεις στη ζωή σου, να έχεις μια δουλειά που «καλοπληρώνει», να έχεις την τέλεια σχέση και πολλά άλλα.

Χρειάζονται όλα αυτά ή μήπως το άγχος και οι αδιάκοπες σκέψεις που δημιουργείς κυνηγώντας την «τέλεια» ζωή είναι τελικά αυτά που σε κρατάνε ένα βήμα μακριά από την αληθινή ευτυχία;
Μάθε πώς πραγματικά να ζήσεις με νόημα τη ζωή σου, στην πράξη!

Περιγραφή:

Γιατί δεν απολαμβάνεις τη ζωή όσο θα ήθελες;
Ίσως η απάντηση να μην είναι αυτή που νομίζεις. Δεν φταις εσύ. Ίσως όμως ευθύνονται όσα ακούς πως πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις τη ζωή.
Ο ήρωας της ιστορίας έχει την τύχη να συναντήσει μια μαγική οδηγό που του δείχνει ένα εναλλακτικό μονοπάτι.
Σε αυτό το πρωτοπόρο και αντισυμβατικό βιβλίο, ο Δημήτρης Φλαμούρης PhD καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους του χώρου της αυτοβελτίωσης. Συνδυάζοντας τις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης, της νέας επιστήμης του άγχους και της επιστήμης της κινητοποίησης, με την Ψυχολογία, την Υπαρξιακή Φιλοσοφία αλλά και την Αρχαία Σοφία προτείνει έναν διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο.
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα διαβάσεις:
• Πώς μπορείς να ζήσεις πιο ευτυχισμένα ακόμα και χωρίς να έχεις στόχους ή όνειρα.
• Πώς μπορείς να βρεις τι θέλεις στη ζωή σου (και ότι είναι φυσιολογικό να μην το ξέρεις ακόμα).
• Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος και να το κάνεις σύμμαχο (όσο και αν αγχώνεσαι). Στην πράξη.
• Πώς να λύσεις τον γρίφο της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Στην πράξη.
• Πώς να διαχειριστείς τις αρνητικές σκέψεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Στην πράξη.
• Πώς να κατανοήσεις και να τιθασεύσεις το μυαλό σου.
• Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με όλους. Στην πράξη.
• Πώς να βρεις τη δύναμη της θέλησης για να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις να κάνεις αλλά δυσκολεύεσαι και πώς να αντιστέκεσαι στους πειρασμούς. Στην πράξη.
• ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
Γραμμένο με το γνωστό πρακτικό και ιδιαίτερα προσιτό ύφος του συγγραφέα, το βιβλίο υπόσχεται να σε ταξιδέψει σε μέρη του εαυτού σου που δε θα φανταζόσουν ποτέ ότι υπήρχαν. Σε ένα παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής.
Είσαι έτοιμος για μια ζωή με νόημα;

  Όποιο κι αν επιλέγξετε να διαβάσετε,ή,καί όλα,εύχομαι να σας βοηθήσουν καί να σας ικανοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό. Καί να θυμάστε. Αξίζει να δώσετε προσοχή στην ψυχική σας υγεία καί ισορροπία. Καί που καί που,τα διαλείμματα λειτουργούν υπέρ σας. Εγώ,πλέον,τα βάζω στο πρόγραμμα!
Καλή ανάγνωση!















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙ ΔΕΚΑ